4 framgångsfaktorer för lyckad marknadsföring på instagram

1. outsourca contentproduktionen

Det här är det kanske mest tidskrävande med Instagram och också det absolut viktigaste. Utan content, ingen marknadsföring. Lyckligtvis är detta relativt enkelt att outsourca.

Nyckeln till contentproduktion utan huvudvärk är att sätta upp riktlinjer för VAD för content som ska ut. Ponera att ni säljer produkter, exempelvis smycken. Sätt en fyra veckors-plan med 1 post per dag. Dela sedan upp ert content i kategorier:

1. inspirerande produktbilder med och utan människor

2. reposta content från ambassadörer/influencers.

3. övrigt content som quotes, reposta härliga bilder från Pinterest eller stora influencers (för att tagga dom = bra för algoritmen). Gör endast dessa posts om ni behöver utfyllnad. Se varje post som dyrbar synlighet. Är det värt det om ni ändå har möjlighet att post kategori 1+2?

Outsourca första kategorin till exempelvis Flw Strategies. 

2. planera i förväg och tidsinställd

Du behöver faktiskt inte vara online jämt. 

Vi förespråkar verkligen enkelhet. Gör det enkelt för dig! Ta alla genvägar du hittar. Planera alltid 4 veckor i förväg. Det ger dig utrymme att faktiskt vara aktiv på Instagram och interagera med dina följare på daglig basis utan stressen över att 'posta något för postandets skull'. Detta ger utrymme för bättre content, bättre relationsbyggande och ännu fler långsiktiga kunder. 

Ställ klockan och reposta dagens inlägg via stories. Reposta då också FINA stories/posts. Kvalitet framför kvantitet här. Ingen vill titta på fula stories.

Använd Excel. Bestäm hur ert content ska se ut under en veckas tid, upprepa x4. Testa, utvärdera och förbättra. Jämför alltid räckvidd, engagemang, klick till hemsida utifrån contentkategori. Mixa aldrig dessa. En repost från en ambassadör kommer alltid ge bättre räckvidd och engagemang än en produktbild. Instagrams algoritmer är så smart utformade att den märker skillnad på content och content. Olika content har därför olika syften.

Använd Facebooks tidsinställningsverktyg och skippa externa appar. Allt för att jobba för algoritmen istället för emot den.

3. jobba med ambassadörer

Det finns fler anledningar till varför det är så smart att jobba med ambassadörer. För det första säger det sig självt: ni har just skaffat er ett gäng ambassadörer som representerar ert varumärke. De har antagligen mellan 2-20k följare på Instagram och är troligtvis superstolta över att få kalla sig själva för 'ambassadörer' och bara det kommer deras närmaste vänner och följare få höra om. Word of mouth är fortfarande det mest effektiva marknadsföringsverktyget om man lyckas få till det.

En annan anledning till att jobba med ambassadörer är att de skapar ert content åt er. De är superduktiga på att fota, fotar med olika stilar och fotar ofta fler bilder än vad som är bestämt från början = fler tillfällen för er att reposta på er egen instagram. När ni kikar på statistiken i efterhand och analyserar vilken typ av content som ger flest klick till hemsida kommer ni märka att denna typ av content ofta ger fler klick till hemsida, än era egna kampanj- eller produktbilder. Inte bara ger dessa 'samarbeten' konvertering via ambassadören själv - det ger också konvertering via er egen instagram. The more the merrier.

Ps. Glöm inte bort att alltid ge en rabattkod att pusha. På så vis kan ni spåra konverteringen och fokusera på de som 1. fotar finast bilder och 2. konverterar bäst.  

4. fokusera på räckvidd

Instagram är för de allra flesta en viktig försäljningskanal och det bästa är all data vi kan få ut från appen. Det betyder att allt vi gör på appen går att mäta och därmed förbättra.

Liksom 1% klassas som normal konvertering/besökare i en webbshop, är 0.5%* en normal klick-rate till hemsida/räckvidd för ett klädmärke

Här ska tilläggas att den siffran beror på content-kategori och är något som är värt att analysera för att ni ska veta exakt vilken typ av content som konverterar. På så vis kan vi alltså förstå vikten av räckvidd. Ju mer räckvidd, desto fler klickar in sig på hemsidan - och desto fler köp görs i shoppen. Det är precis samma sak med annonsering. Skillnaden? Att de flesta aldrig skulle köpa annonsplatser utan att pusha ett säljbudskap. Förståeligt, men har bidragit till att användarna förstått detta och lärt sig att filtrera bort annonserna. De finns där men hjärnan har slutat registrera dom.

1 post om dagen i en hel vecka är likvärdigt med 2.1 sekunders synlighet hos din potentiella kund. Våga synas mer än så!

Många oroar sig för att posta 'för mycket' på Instagram. Många oroar sig för att verka tjatiga och det är kanske dessa som missuppfattat syftet med Instagram. De som använder Instagram är där för att inspireras. Det som blir tjatigt är annonser och sälj. Det som inspirerar är härliga bilder på människor som vi kan relatera till eller ser upp till. I snitt tittar en person på en post i 0.3 sekunder. Om ditt företag postar 1 post om dagen per vecka, har din potentiella kund sett ditt content i 2.1 sekunder under en hel vecka. Det är ytterst kort tid att skapa ett gott intryck på, och har du dessutom låg räckvidd är det väldigt få personer som lagt just ditt varumärke på minnet. Utforma en strategi med en härlig mix av inspirerande bilder, lättlästa texter och enkla budskap som stärker ditt varumärke och lämnar din potentiella kund med en positiv känsla. Och var inte rädd för att synas i mer än 2.1 sekunder/vecka. 

Vilken tur att vi på Flw jobbar med ett grymt tillväxtkoncept som ökar er räckvidd organiskt och med specifika målgrupper. Hör av er till oss för att vara med i en sådan kampanj! /Celina på Flw

 

*case över @vayewomen (vår grundares klädmärke)

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published