5 saker att göra för att maximera din räckvidd på instagram

1. Analysera ditt content så du vet om du är påväg att bli svartlistad eller ej

Gör en ordentlig analys av ditt content. Sluta posta content med låg räckvidd, och posta mer av content som ger hög räckvidd. Länk till artikel för hur du gör en kick ass-analys av ditt content här.

2. Ambassadörer och influencers

Jobba både med ambassadörer och influencers. Detta kräver olika förberedelse och har olika syften och ändamål. Detta behöver ett helt inlägg för att förklaras så läs mer om ambassadörer resp influencers i artikeln här.

3. Tider

Posta alltid vid matdags, rusning eller soffläge. Tänk dig själv, när kan du vara säker på att du tar en skroll på Instagram? När du äter, är på väg till/från jobbet, och när du ligger i soffan på kvällen. Däremellan är helt onödigt att posta eftersom ditt inlägg granskas och bedöms så fort du lagt upp det. Hur mycket engagemang får det här inlägget de första minuterna? Detta avgör för hur hög räckvidd inlägget kommer ges av algoritmen.

4.  Var inte inne i appen vid fel tillfällen

Att svara på kommentarer och DMs är superviktigt - men har du ingen på t ex kundtjänst som kan göra detta är det ingen idé att stressa upp dig över att vara online i appen jämt och ständigt. Onödig stress leder oftast till att det inte blir av över huvud taget. Och det finns optimala tillfällen att vara online, och det är under 30 minuter efter att du postat ett inlägg. Det är det här proffsen har förstått och anammat. Så bestäm dig för att alltid posta dina inlägg vid samma tid varje dag (se punkt nr 3), och ställ klockan så att du vet när det är dags. Precis efter att du postat ditt inlägg - gör då stories, svara på kommentarer, DM's, gilla andras bilder, gå in på dina taggade bilder och hashtags och lämna kommentarer och gilla. Titta på andras stories, reagera, kommentera. Lägg 15-30 min på att vara aktiv i appen efter varje gång du postat ett inlägg. 

5. Tänk utifrån algoritmen

Instagram må styras av algoritmer men appen ägs i slutändan av människor. Hur hade du utformat algoritmen om du ägde appen? Läs mer om detta i den här artikeln.

 

Maila gärna frågor till oss om Instagram eller influencermarknadsföring på celina@flwstrategies.com 

/Celina

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published