Boring will get you out of business

Tänk efter. Det finns bara en anledning till att folk öppnar instagram-appen - de är uttråkade. De vill bli underhållna. Det är den enda enda anledningen till varför människor loggar in på sociala medier - för att de helt enkelt är uttråkade och vill bli underhållna.

Så vad händer om du postar tråkigt content? Instagrams algoritmer är så pass smarta, och jag ska förklara varför, att de känner ifall ditt content är just ’tråkigt’. Som jag skrev om i posten här, tänk dig att du äger instagram. Vad tjänar du pengar på? Annonser. Hur tjänar du pengar på annonser? Att så många som möjligt ser annonsen och klickar på den. Hur får du människor att se annonserna? Genom att dom faktiskt är inne i appen. Hur får du dom att gå in i appen? Ge dom underhållande content när de är uttråkade. Algoritmen är utformad så att de trackar in på enskilda inlägg som får användare att stänga ner appen. Dessa inlägg underhåller alltså inte, och gör användaren ännu mer uttråkad, och får dom att vilja göra något annat för att underhålla dom. Det är dessa inlägg får sämre räckvidd och är otroligt farliga för överlevanden av din business.

Så sluta posta för postandets skull. Det är en fin gräns mellan kvantitet och kvalitet här för att ständigt vara online är fortfarande superviktigt, men du behöver identifiera snabbt vad som funkar för ditt varumärke och vad som inte funkar och helt enkelt börja prioritera.

Läs mer om hur du prioriterar och analyserar din statistik i artikeln här.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published