Att synas på instagram är viktigare nu än någonsin

Att synas i kundens naturliga sammanhang är lika självklart som att köpa annonsering på relevanta platser. Att synas utan märkningen "sponsrad" eller "annonsering" har också blivit lika självklart för att slå igenom bruset och stanna top of mind. Våga släppa stressen över att ständigt ha ett säljande budskap för att skapa konvertering. Kunden har vid det här laget hunnit skapa ett filter som låter henne ignorera annonser som ständigt pushar sälj.

 

En superintressant artikel publiceras idag (30 mars) på Resumé där två tjejer testat att under en tid lista och blockera annonser på Instagram och Facebook. Testet gjordes för att se hur duktiga IG/FB är på att visa relevanta annonser, samt ifall apparna verkligen blockerar annonsörerna. Resultatet? Både helt irrelevanta annonser visades och vissa annonsörer visades hela 7 gånger efter att de blockerats. Att annonsering blivit tjatigt? Ja det visste vi redan. Men vad har det för effekt på er business? Läs artikeln här: bit.ly/resume-artikel-30mars 

 

Vi säger inte att ni ska sluta annonsera eller sälja, men vi ser det som en smartare strategi att blanda denna push-strategi med inspirerande, härligt content som stärker er varumärkespersona istället och lockar kunderna till er istället (pull-strategi). Detta är ett mer långsiktigt tänk och skapar lojalare kunder. Marketing 101, med andra ord.

 

Ett annat sätt att skapa försäljning är genom ambassadörer. Ambassadörer är så mycket mer än influencer-marknadsföring, och bubblan har inte spruckit än. Om den ens någonsin kommer göra det. Vi tror att den bara kommer utvecklas. Att använda ambassadörer, eller microinfluencer-marknadsföring som det också kallas, är ett sätt för er att spara tid på att skapa content (fota bilder), det är en form av försäljning genom rekommendationer, samt ofta innehåller ett säljbudskap och rabattkod. Enkelt att spåra och utvärdera, och ni får dessutom en drös bilder till er egen Instagram som antagligen kommer konvertera bättre än ert eget content. Vet ni inte hur ni ska börja med influencer-marknadsföring? Vi hjälper gärna till att sätta enkla strukturer och strategier samt utbildar er. Vi finns ett email bort!

 

/Celina på Flw

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published