4 anledningar till att man avföljer dig på instagram

4 anledningar till att man avföljer dig på instagram

Det här gäller även för de som inte är med våra tävlingar, men artikeln riktar sig särskilt till dig som går med i våra fantastiska följar-ökande tävlingar på instagram. 

1. Ditt content är totalt irrelevant. Ta reda på vilket content som är relevant här.

2. Målgruppen gillar inte ditt varumärke. Det kan tyvärr vara så att du varumärkes utseende är helt utdaterat, eller att dina produkter är för otrendiga. Det kanske är varumärkets namn, logga, typsnitt, färger, mönster etc. Gör en fokusgrupp eller enkätundersökning med personer från målgruppen och be dom svara ärligt vad de tycker. Förslagsvis tar du också med 3-4 konkurrenter och ber dom att rösta om vilka varumärken som t ex har finast logga, hemsida, mönster, produkter, modeller etc etc.

3. Du riktar in dig på fel målgrupp. Känner du verkligen din målgrupp? Alltså, vilka handlar egentligen av dig? Vad vet du om de som handlar av dig? Vilka tittar på dina annonser? 

4. Du är alldeles för nischad och förväntar dig samma resultat som ett varumärke som är mindre nischat. Ett varumärke på instagram som säljer skönhetsprodukter som passar hela målgruppen har antagligen mycket färre avfölj än ett skönhetsmärke som enbart säljer produkter för att behandla acne. Ju mer nischad, desto mindre målgrupp, desto större avfölj. Våra tävlingar funkar superbra även för nischade företag, så länge man är medveten om att avföljningarna kommer vara högre, men det betyder ju inte att tävlingen inte var lyckad. Tvärtom!

 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published