Helt ny på instagram? Då måste du checka av denna lista

Att vara helt ny på instagram kan kännas lite överväldigande och svårt. Hur vet du om du gör bra ifrån dig? Vad är bra räckvidd, vad säger egentligen datan och varför fick du 12 likes på en bild men 234 på en annan? Vi listar 8 viktiga punkter att hålla koll på nedan.

1. Skaffa ett företagskonto

Detta är OTROLIGT viktigt. Du måste kunna analysera dina inlägg och följa upp. Om du inte vet hur du gör ifrån dig, hur vet du då vart du är på väg? Så är det ju med allt vad gäller business. Tänk om du är påväg att bli svartlistad av Instagram utan att veta om det? Statistiken berättar allt. Det är dessutom både slöseri med tid och energi att posta fel content. Lägg inte mer energi än du behöver, men lär dig vad du ska lägga energi på.

2. Räckvidd säger mycket men inte allt

Räckvidd i alla ära, det är måttet på att du verkligen syns hos din målgrupp och bygger varumärke. Det är måttet på att du underhåller (läs mer om varför du kommer gå out of business om du är tråkig på instagram i inägget här). Att bygga varumärke är livsviktigt för ditt bolag. Att enbart tänka sälj, sälj, sälj kommer bara låta dig sälja idag men inte säkra upp försäljning om 3 månader. Det är därför det är så viktigt att bygga varumärke och det gör du genom att synas och väcka härliga känslor hos så många som möjligt, så ofta som möjligt. Men räckvidd utan action? Postar du content som ger supermycket räckvidd men ingen tar action efter att ha sett ditt inlägg? En träffsäker quote eller inspirationsbild från Pinterest kan ’trenda’ och ge superhög räckvidd. Men gick dom in på hemsidan, kollade de igenom alla dina produkter i instagrams shoppingkatalog, kommenterade dom på inlägget, sparade dom inlägget, delade dom inlägget? Hög räckvidd på en post + interaktioner är beviset på att du levererar grymt content.

3. Klick till hemsida är viktigast

När du analyserar dina inlägg är detta den viktigaste datan att titta på. Detta är de inlägg som väckt absolut mest känslor och lett till den absolut mest värdefulla action som ett inlägg kan få. Klick till hemsidan. Det är nu jobbet börjar på riktigt. Via hemsidan kan du med hjälp av pixlar analysera vilka som är dina mest intresserade kunder. Vart kommer dom ifrån? Vad gör dom, hur länge stannar dom? Lämnar de sin emailadress i din pop up-ruta? Köper dom?

4. Sparade posts

Sparade posts i all ära, dina följare verkar verkligen gilla den här posten. Men kom ihåg då att många sparar bara för sparandets skull och går inte nödvändigtvis in och tittar vad de har sparat för än långt senare när det kanske är för sent (produkten är slut). Det är en bra indikation på att du postat något riktigt bra, men varför gick de inte in på hemsidan och köpte det de gillade direkt? 

5. Är du på väg att bli svartlistad? Så vet du

Analysera din engagement rate. Denna siffra kommer se olika ut för olika typer av konton. Det är fullt normalt att ha relativt låg räckvidd för ett företagskonto. Varför? För att instagram vill ta betalt av dig för att du ska få räckvidd såklart. De vet att du använder deras app för att slutändan tjäna pengar, och de vill såklart ha en cut av det. Därför stryper de räckvidden. Kan man inte bara strunta i att ha ett företagskonto? Jo, men då får du inte tillgång till statistiken och den är livsviktig.

6. Du behöver nödvändigtvis inte skippa utfyllnadsposts

Nya varumärken har inte alltid kommit igång med allt, och det är helt förståeligt. Att använda så kallade utfyllnadspost är bra av många anledningar. Dels för att du inte har tillräckligt med content att posta och det är viktigt att kontinuerligt visa att du är aktiv på instagram (för både instagrams algoritm och för användarna). Dels för att du med hjälp av dessa kan bygga varumärke och få din kund att förstå vad ditt varumärke står för och vart ni är på väg. En smart utfyllnadspost är att skippa Pinterest och gå direkt till källan. Dvs, till en influencer som postat en fin bild som inte innehåller konkurrerande produkter men som passar ditt varumärke och känslan du vill förmedla. Att tagga personer med många följare i en bild ger automatiskt lite högre räckvidd. Algoritmen snappar upp det, många hittar bilden via influencerns taggade bilder, och bilden kan hamna på upptäck-sidan där den får ytterligare räckvidd eftersom det är en bild på en välkänd person. Win win!

7. Lägg energin på rätt saker

Du behöver faktiskt inte vara online jämt. Det finns mängder med program som låter dig tidsinställa nästan alla dina inlägg (undantag för karusell-posts, stories och vissa andra funktioner) och låter dig se hur ditt flöde kommer se ut redan innan. Det ger dig utrymme för planering och låter dig ta del av enklare data som är lättöverskådlig. Lägg istället energi på dina användare. Svara på kommentarer, svara på DMs - i tid. Folk vill ha svar direkt, och det snappar algoritmen upp. Ju snabbare du är på att kommentera, desto snabbare får du in kunder. 

8. Många bäckar små

Det här är kanske det absolut viktigaste att ta med sig när man jobbar med Instagram. Det är egentligen som vilken marknadsföringsaktivitet som helst. Förvänta dig inte guld och gröna skogar bara för att du gör en sak en gång. Framgång kommer inte för att du hade 1 bra dag. Framgång kommer när du haft 100 bra dagar, för att du var kontinuerlig och inte gav upp. Många vi jobbar med glömmer bort att titta på hur mycket klick till hemsida och räckvidd deras gratiscontent egentligen har gett. Ofta går det att mäta sig med all annonsering de har gjort, och det var dessutom mycket billigare (eller till och med gratis). Annonser är kanon eftersom de ger en ’quick fix’, men alla som någonsin provat en diet vet ju att en veckas kaloriunderskott inte ger magrutor, ens en månad. Det är små kontinuerliga handlingar över tid som leder till framgång. Vad du än gör. Även instagram, varumärkesbyggande och försäljning.

 

Har du frågor om hur du analyserar ditt content och sätter en grym strategi? Släng iväg din fråga till celina@flwstrategies.com så återkommer vi asap!

 

/Celina

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published