Hur du vet att ditt gratiscontent ger mer försäljning än dina annonser

För det första, jag sitter verkligen i samma båt vad gäller räkna hem ROI på alla aktiviteter vi gör eftersom jag också driver ett klädmärke vid sidan om. Skillnaden är att tidsspannet för hur jag räknar tillbaka ROIn antagligen är lite längre än ditt företags.

Jag hörde en gång av en superentreprenör att det tar 5 år att bygga varumärke. Vad betyder egentligen det? Att det tar 5 år innan kunden självmant går in på din hemsida för att se vad du har för nyheter, eftersom de plötsligt blivit lite köpsugna. De hade antagligen en bra dag och kände för att spendera pengar, så de gick in på din hemsida. Grymt bra betyg för din varumärkesstrategi.

Min poäng är inte att du ska räkna hem dina varumärkesbyggande aktiviteter på 5 år. Min poäng är inte heller att du ska sluta annonsera. Min poäng är att båda aktiviteter är viktiga och att du bör tracka allt du gör för att sedan utvärdera efter 3-6 månader och titta på exakt vad dina säljaktiviteter gav, respektive vad de organiska, varumärkesbyggande aktiviteterna gav. Varumärkesbyggande aktiviteter är oftast den försäljning som skett via direkt, sök, och sociala medier. Ofta kan du se att dessa aktiviteter gett minst lika mycket, om inte mer försäljning än dina annonser. Och de var dessutom gratis.

Vi kan hjälpa dig att göra en ordentlig analys av ditt organiska content på instagram och jämföra dessa med de annonser du gjort på instagram. Vi finns ett email bort - bara maila dina frågor till celina@flwstrategies.com så tar vi det vidare därifrån.

 

/Celina

 

/Celina

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published