Inför våra tävlingar

Här kommer ett blogginlägg för dig som gått med i någon av våra fantastiskt roliga tävlingar! 

Några små kom ihåg's:

- Syftet med tävlingen är att bygga större, egna nätverk direkt på ditt instagramkonto. Själva tävlingen är alltså inte det viktigaste här (långt ifrån faktiskt), utan det viktigaste är vad som händer EFTER tävlingen, alla aktiviteter du gör för att få dina följare att stanna.

- Se dina nya följare som totala främlingar eller nya bekanta. De har kanske inte en blekaste aning om vad du är för varumärke, så innan de kan bli kunder hos dig behöver ni lära känna varandra. 

- Förvänta dig avföljningar! Många tävlar ju såklart bara 'för tävlandets skull', och avföljer direkt när tävlingen är slut. Bli inte ledsen över det, det kommer ske oavsett om vi vill eller inte. Men tills dess kan du försöka lära känna dom också - så att du är top of mind nästa gång de vill handla något som ditt varumärke erbjuder. Win! 

- Ha du superhögt avfölj? Men målgruppen matchar? Då är det antagligen inte fel på målgruppen....... läs mer om varför du har högt avfölj här.

- Många bäckar små. Att bygga varumärke tar tid. Förvänta dig inte världens konverteringsstorm direkt efter en sån här tävling. Dina nya följare har antagligen ingen aning om ditt brand så chilla lite. Lär känna dom först. Det blir kanske inte heller världens like-fest direkt. Dina nya följare känner inte dig och är antagligen därför inte särskilt generösa med likes etc direkt. Återigen, de behöver lära känna dig och det är därför du är med i tävlingen - för att lära känna fler potentiella kunder, växa och successivt öka trafik och försäljning.

Strategi-tips

Dessa tips är såklart värdefulla att implementera DIREKT och följa alltid. Oavsett om du är med i en tävling eller inte. 

- Kontinuitet är A och O. Instagram vill att du är aktiv på daglig basis, för det är så dom tjänar pengar. Se till att posta regelbundet, om varje dag känns mycket så är varannan dag också super. 

- Posta i rusningstider. Ju fler som ser din post direkt, desto längre kommer den vara relevant enligt instagrams algoritmer. 

- Posta relevant innehåll. Det här är kanske största boven för avföljningar. Att ditt content inte är relevant för målgruppen. Relevant är ett ganska luddigt ord i sammanhanget. Tänk utifrån dessa tjejers perspektiv. De är superrutinerade på instagram, det finns otroligt många konkurrenter med enorma budgetar som överöser insta-användarna med superfint och högkvalitativt content att de blivit totalt bortskämda. En suddig, halvtråkig bild är alltså totalt irrelevant för en ung tjej att titta på, som lika gärna kan titta enbart på fint och trevligt content. Tycker du att det är svårt att veta vad som är bra content för din produkt/varumärke och målgruppen? Gå in på en konkurrents instagram och kika vad de gör, ta inspiration och hitta sedan din egen nisch. 

- Gör aktiviteter för följarna. Ge erbjudanden, håll i egna tävlingar, gör nyhetsbrevs-signup-tävlingar via instagram story.

- Don't over do it. Vi har också sett att företags som bränt på som tusan efter en tävling också haft högt avfölj. Storys varje dag. Repostande av andra stories, från kunder t ex för att man är överlycklig över att äntligen bli taggad i en story. Om personen som taggat dig i sin story faktiskt inte postat en kvalitets-story - reposta in då! Vem vill titta på en tråkig story.. Reposta bara fina posts i din feed, var lite kräsen och don't over do it.

- Planera i förväg. Jag använder Planoly som planeringsverktyg för att tidsinställa och automatiskt posta på instagram. Superskönt! Det är mycket mycket bättre att ha alla posts planerade en-två-tre veckor i förväg än att hela tiden posta inlägg på daglig basis. Risken är stor att kvalitén blir sämre då, eftersom du kanske blir stressad av att du 'måste' posta något idag. Chilla lite istället, fota/samla in bilder när du har feeling, tidsinställ inlägg för en vecka och ha detta som rutin istället. 

 

Vet du inte vad för content som funkar bäst för ditt varumärkes instagram? Läs den här guiden, den är superbra och ger klarhet i vad som är rätt typ av content att posta hos just dig.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published