Spara 50 % av din annonsbudget genom att jobba med oss (case)

Hur kan vårt koncept kosta 21kr per 1000 räckvidd, när annonsering kostar 38kr?

Det står helt klart att vårt tillväxtkoncept nytt och innovativt. Det är till för dig som vill ligga i framkant, som är redo att testa något nytt för att vinna, och för dig som tävlar med de andra jättarna på Instagram. Jättarna har byggt riktigt starka varumärken med hjälp av instagram. De har varit med i spelet längre, och de har antagligen spelat lite bättre. De har antagligen också haft en större budget och fler anställda. Det här konceptet är till för dig som har förstått vikten av att bygga varumärke. Som tänker stort och långsiktigt, som är målmedveten och är redo att sätta en plan för att nå dit.

Effekten av att jobba långsiktigt är just att du ser resultatet sprida sig över lång tid. Ju starkare varumärke, desto mer lyckade kommer dina betalda marknadsaktiviteter att bli, likaså dina gratisaktiviteter. Att bygga varumärke är just det, ett långsiktigt jobb som sakta men säkert nästlar sig in och sätter sig för att stanna. Tillslut krävs inte lika mycket energi för att ge samma resultat. Vårt tillväxtkoncept innebär organisk räckvidd på ditt organiska content (det som inte är betalda annonser) och resultatet sträcker sig över tid. I början är effekten massiv och du kan ha upp till 15k i ökad räckvidd den första veckan på alla dina organiska inlägg.

Case: @vayewomen’s annonser och effekten av tillväxtkonceptet

Om vi tittar på @vayewomen (vår grundares klädmärke) som gjort många lyckade annonser och dessutom deltagit i tillväxtkonceptet vid ett tillfälle. Bara för att jämföra vad det kostat att annonsera vs. att delta i en tävling.

Under 2 månader gjorde @vayewomen 10 st annonser och hade en räckvidd om 1.5 miljoner. Per 1 000 i räckvidd kostade detta 38kr, alltså 40 000 kr. CPC (cost per click) var 1.88 kr, vilket är lågt och visar på lyckad annonsering då målgruppen visades annonser som den verkligen var intresserad av och ville klicka på. Men i visningar (räckvidd) betalade alltså @vayewomen 38 kr.

Jämför detta med vårt tävlingskoncept som @vayewomen deltog i. Under de kommande 2 månaderna efter tävlingen hade @vayewomen en snitträckvidd på 6 000 per inlägg, där högst var 11 000 i räckvidd (under och direkt efter att tävlingen var aktiv). Total räckvidd var 720 000. Baserat på vad det idag kostar att delta första gången i en tävling kostar 1 000 i räckvidd 21 kr. Det är nästan 50 % av Instagrams priser.

 

Nu i påsk har vi dessutom ett erbjudande som gör att vi kommer ned i 14kr per 1000 räckvidd, och effekten sträcker sig över flera månader. Är det värt det att inte börja bygga ett starkt varumärke nu?

 

Maila oss senast den 17 april för att vara med i nästa tävling. celina@flwstrategies.com

(Alla varumärken utvärderas och godkänns innan de är med i en tävling. Vi jobbar inte med företag som säljer spel, tobak, plastikkirurgi, päls eller kött).

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published