Vad är normal engagement rate för företag på instagram?

Har du någonsin gått in på en engagemangskalkylator (exempelvis denna) för att räkna ut ditt engagemang på ditt företagskonto? Och suckat? Högt?

Lugn, ditt företag är inte ensamt om att ha lågt engagemang. Vi har i princip aldrig stött på ett företagskonto med högre engagemang än 3% (det finns antagligen undantag). Jättar som Na-kd, Nelly, Gina Tricot, Chiquelle, Ivyrevel, Bali body, Frank body, Saboskirt med flera har inte högre än 3%. I princip alla de nämnda har 1% i engagemang. Trots att de jobbar massivt med influencermarknadsföring och annonsering. De klarar det eftersom de har så otroligt många följare, att 1% av exempelvis 1 miljon följare räcker långt för att sälja slut ett plagg via en post. 

Den normala engagemangsprocenten är 1-3% och det är inte så konstigt - Instagram vill att du ska betala dom för att synas, det är så de tjänar pengar. Samma data gäller för små företag. Inte ens företag med 2 000 följare har högre engagemang än 3%. Vi har kalkylerat 50 st företags engagemang, från 250 följare till 5 miljoner följare, och datan visar samma sak oavsett antal följare.

Med den här insikten blir det alltså desto viktigare att göra tillväxtaktiviteter och titta noga på vilket content du postar som dina följare verkligen gillar, och posta mer av det och mindre av det andra. Eftersom du inte kan påverka din % avsevärt mycket behöver du helt enkelt fler följare för att fler ska se ditt content. 

Läs den här artikeln för att ta del av tips för att maximera din räckvidd. 

Klicka in dig på den här artikeln som steg-för-steg går igenom hur du analyserar vad som egentligen är ditt bästa content och hur du gör för att leverera GRYMT content varje gång.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published